Agenda

Generator

Residency Talk 9

Darcy Neven - Residency Talk #9
Nickie Sigurdsson - Residency Talk
Charlotte Lagro Residency Talk 9
Darcy Neven (NL)
Nickie Sigurdsson (DK)
Charlotte Lagro (NL)

Tijdens Residency Talks vertellen kunstenaars in een intieme setting over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk. Charlotte Lagro, Nickie Sigurdsson en Darcy Neven presenteren tijdens Residency Talk 9.

Charlotte Lagro is een Nederlandse kunstenaar die sculpturen, installaties, films, foto's en tekeningen maakt. Ze studeerde aan het Maastricht Institute of Arts en was deelnemer aan de Jan Van Eyck Academie. Haar participatieve werken hebben een performatief karakter en worden gedreven door zowel haar eigen intieme overwegingen en observaties als die van de mensen om haar heen. Door middel van dans, tekeningen maar ook alledaagse handelingen zoals deelname aan het verkeer of door het voeren van gesprekken, creëert Lagro opstellingen om vragen te stellen over ons gebruik van openbare en gemeenschappelijke ruimtes, de rol van kunst in ons dagelijks leven en de emotionele en esthetische kwaliteit van industriële vervaardigde voorwerpen.

Nickie is een Deense kunstenaar en landarbeider. Haar werk maakt gebruik van een veelheid aan kennis-ecologieën om de verschillende manieren te traceren waarop land, materiële en niet-menselijke agenten hebben getuigd van, en zijn veranderd door, de omstandigheden van uitbuitings paradigma’s. Haar locatiespecifieke werk combineert performance, ecologische theorie, pedagogie, filmmaken, sculptuur, installatie en eetbare materialen. Door het activeren van voorouderlijke instrumenten – met name de beoefening van rituelen – probeert ze toegang te krijgen tot vormen van collectiviteit, veranderlijkheid en wederkerigheid. In ‘20/’21 was ze deelnemer aan de Jan van Eyck Academie en momenteel is ze verbonden aan Inland Academia, onderdeel van Documenta Fifteen. Recentelijk was ze artist in residence bij Fish factory in Stöðvarfjörður, Ijsland. 

Darcy Neven is kunstenaar, schrijver, kunstdocent en een tuinder op pelgrimstocht. Vanuit een dienende verbondenheid tot de aarde is de kunstpraktijk van Darcy feministisch, optimistisch en duurzaam. Ze is maker van 'Het Huis', een mobiele kas die ze met vreemden en vrienden verplaatste van Maastricht naar Heerlen. Zo staat ze erom bekend bijzondere ontmoetingen tussen mensen te faciliteren waar de nadruk ligt op het uitwisselen van inspiratie, kennis en hoop. Darcy's praktijk draait om de harmonie tussen mensen en de aarde waarop we leven. Als resident van De Fabriek werkte ze voor 1,5 maand met een tal van materialen zoals keramiek, papier en textiel, maar ook immateriële materie zoals licht en geur. Zo bouwde ze ambachtelijk haar expositie "Living a life in deep devotion".

Event(s)

References
Residency Talk 9
Darcy Neven

Residency Talk 9

Tijdens Residency Talks vertellen kunstenaars in een intieme setting over ervaringen die ze tijdens hun residencies hebben opgedaan en welke invloed het heeft gehad op hun werk. Charlotte Lagro, Nickie Sigurdsson en Darcy Neven presenteren tijdens Residency Talk 9.